Aranykorszak? A Ceauşescu-rendszer magyarságpolitikája 1965-1974

* * ½     5 értékelés
Gyűjtemény

Aranykorszak? A Ceauşescu-rendszer magyarságpolitikája 1965-1974


Novák Csaba Zoltán

A Román Kommunista Párt magyarságpolitikája folyamatosan változó összefüggések eredménye volt. Milyen tényezők befolyásolták ezt a politikát a hatvanas évek elejétől? Mi vátozott Nicolae Ceauşescu hatalomra kerülése után? Milyen ideológiai, gazdaságpoitikai irányzatok határozták meg a Ceauşescu-rendszer első éveit? Mindez hogyan befolyásolta a párt magyarságpolitikáját? Melyek voltak e politika sorsfordító mozzanatai? Milyen új integrációs lehetőségek adódtak a romániai magyar elit számára? Hogyan és milyen okokból kifolyólag változott meg ez a politika a hetvenes évek közepétől?


A kötetben összegyűjtött források és a bevezető tanulmány ezen kérdések megválaszolásában nyújtanak segítséget. Munkánkban elsősorban az EKP magyarságpolikájára fókuszálunk, ennek ellenére nem csak a kisebbségtörténet-művelők figyelmébe ajánljuk, hanem mindazok számára, akik betekintést szeretnének nyerni a Ceauşescu-rendszer történetébe.

  • Szerkesztő: Bárdi Nándor
  • Fordító (dokumentumok): Kuszálik Eszter, Novák Csaba Zoltán
  • Lektorálta: Stefano Bottoni, Földes György
  • ISBN: 978-606-556-002-4

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>