Zsibvásár

* * * * * 1 értékelés
Novellák

Zsibvásár


Mózes Attila

“…utcaszerte híresek voltak Göndör Mariska tej-felfőzései, emez egyetlen munka, amelyet a ház körül és a házban elvégzett, a szomszédasszonyok szimatoló derülésére. Mert reggelente az egész Szent Margit utca csak beleszimatolt a levegőbe, s tudta már, hogy Göndör Mariska ismét, ma reggel is felfőzte a tejet. A menetrendszerűen kifuttatott tej édes illata végigáradt az utcán, pedig Göndör Mariska minden reggel ugyanabban a pózban támasztotta a kályha oldalát, s miután minden reggel közölte az öreg pattantyússal, hogy ma aztán nem, többé soha, az alattomos tej a háta mögött ‘kilépett medréből’ és végigfutott a sparhelten, miközben Göndör Mariska ábrándos tekintete megpróbált bepillantani ama a világot csak homályosan sejtető tejüveg mögé, ki tudja milyen titkokat fürkészvén. Göndör Mariska ismét felfőzte a tejet. Azon a reggelen is. Ma is. Mindörökké is. Ámen.”


Mózes Attila 1952-ben született Marosvásárhelyen. Író, irodalomkritikus, a kolozsvári Helikon prózarovatának szerkesztője.

  • Szerkesztő: Gáll Attila
  • Borító: Szentes Zágon
  • ISBN: 978-973-8045-94-1

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>