Gyönyörű Koinónia-kötetek a könyvesblogon


A kék bolygó története után két újabb, ugyancsak szemet gyönyörködtető gyerekkönyvet jelentetett meg a Koinónia Könyvkiadó, ezúttal magyar szerzőktől. Egészen más stílusú ugyan, de hasonlóan igényes Søren Kierkegaard imáinak kötete – a legszebb azonban mégiscsak a Deltai haggada, amelyben nem mindennapi módon olvad egybe szöveg és illusztráció.


A Pukka és az évszakok egy huncut, játékos, gondoskodó erdei manóról szól. Simon Réka Zsuzsanna számos történetet mesél el róla és a Lombgyűrű erdő lakóiról, Kovács Katalin (színes és fekete-fehér) illusztrációi felváltva hol kiegészítik, hol magukba olvasztják a mesék szövegét.


A Nagy az Isten állatkertje pedig a bibliai özönvíz idejére vezet vissza. Minden állat elmeséli a maga történetét, emellett a Biblia egy-egy hozzájuk kapcsolódó részlete, valamint rövid ismertető is szerepel a könyvben. Ezzel mintegy választást kínálnak a szerzők: Klein-Varga Noémi és Nádori Gergely a felolvasó szülőnek, hogy a mese, a tanulás vagy a Biblia szempontjából – vagy éppen mindháromból közelíti meg a témát.


“Realitás és fikció, bibliai elbeszélés és a közelmúlt történelme, szent és profán, fotó és rajz, dokumentumok, visszaemlékezések, legendák, fantáziaképek” – sorolja Visky András a számtalan síkot, ami a Deltai haggadában keveredik. A kötet első részében kisregényt és a szöveggel egyenértékű szerepet betöltő illusztrációkat, a másodikban fényképes név- és fogalomtárat talál az olvasó. Ez Nyényuka története, aki a Deltában, az ötvenes-hatvanas években egy édesanyát és hét gyerekét mentette meg a haláltól.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>