Heti KönyvHírek: felmérés az olvasási szokásokról és tavaszi újdonságok

László Noémi az E-MIL új elnöke

László Noémi József Attila díjas költőt, műfordítót választotta elnökévé az Erdélyi Magyar Írók Ligája (E-MIL). László Noémi Orbán János Dénest váltja a szervezet élén. (Új Könyvpiac)

Pilinszky angolul

Az angliai Worple Press Tunbridge kiadó Passió címen kiadványt jelentet meg Pilinszky János verseivel. A linkre kattintva három verset olvashatunk a friss fordítások közül. (Litera.hu)

Felmérés a romániai olvasási szokásokról

A cikkben számok által meghatározott képet kapunk a romániai olvasási szokásokról. Megtudjuk többek között, hogy kevesebb nő olvas, mint férfi, a külföldi szerzők kedveltebbek és az is kiderül, hogy egy évben mennyit költünk könyvre. (Transindex)

Új könyvek a Pagony Kiadónál

A tavaszra várható gyermekkönyvekről olvashatunk egy összeállítást. (Pagony)

A másság tisztelete a gyermekirodalomban

A Csimota Kiadó a Tolerancia-sorozat létrehozásával olyan könyvek megjelentetését tűzte ki céljául, melyek a másság tiszteletére és elfogadására tanítanak a mesék nyelvén. A sorozat legutóbbi darabja a Lili című könyv, amelyben egy kisfiú mesél Down-szindrómás húgáról. A kötet kapcsán Arató Anna gyógypedagógussal készült beszélgetés olvasható a Prae.hu oldalon. (Prae.hu)

Felnőtteknek szóló könyvet ír J. K. Rowling

A Harry Potter ifjúsági regénysorozat sikere után most felnőtteknek szóló könyvet ír J. K. Rowling. A műnek sem a címét, sem a dátumát nem lehet még tudni, az azonban eldőlt, hogy az új regényt a Little, Brown Kiadó közli. (Transindex)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.