Heti KönyvHírek: írók, költők a nyár hevében

Az írók élnek, alkotnak, és időről időre elbúcsúznak “fegyvereiktől”. Van hogy véglegesen, mint ahogy sajnos Márquez teszi, és van hogy csak egy forró nyár erejéig. Ennek ellenére személyiségük nagyon sokat elmondhat műveikről, mint ahogy az a következő rövidhírekből is kiderül…

Nem ír többé Gabriel García Márquez

A Száz év magány kolumbiai szerzője időskori elbutulásban szenved, és már nem várhatók tőle további művek. (Transindex)

Közzéteszik Hemingway a Búcsú a fegyverektől regényéhez írt mind a 47 befejezését

Ernest Hemingway 47 befejezést írt a Búcsú a fegyverektől című mesterművéhez, most az író örököseinek köszönhetően mindegyiket megismerhetik az olvasók. (Transindex)

Írók, költők a nyár hevében

“Nem is ruha ez, csak borogatás…” Az írók fürdőruhában témakör némi pikantériát, kulisszák mögötti betekintést és a privát szféra izgalmas tárházát kínálja. A szabad vízben való lubickolás, a strand fövényén való napfürdőzés során a költők és írók önmagukról és családi, baráti viszonyaikról is árulkodtak. (Cultura.hu)

Végpontok közelében – interjú Zalán Tibor íróval

Hűtlen alkat vagyok, értelmezhető ez emberként, de elsősorban íróként gondolom el; állandó változásban alkotok. Szinte minden könyvem más-más korszakot jelöl ki a pályámon, vonatkozik ez elsősorban a verseskötetekre. – Keresztury Tibor interjúja Zalán Tiborral Fáradt kandenciák című kötetének megjelenése kapcsán. (litera.hu)

Kolozsvári Magyar Napok 2012

Idén is megszervezik a Kolozsvári Magyar Napokat augusztus 13-20. között. Lesznek klasszikus-, illetve könnyűzenei koncertek, képzőművészeti kiállítások, könyvbemutatók, kortárs irodalmi felolvasások, színházi előadások, kézművesvásár, ifjúsági- és gyerekprogramok… Most már csak itthon kéne lenni!
http://www.magyarnapok.ro/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.