Könyvvásár az Interferenciákon

Színházzal kapcsolatos könyveket vásárolhatnak azok, akik december 9-ig a kolozsvári Magyar Színházba vagy a Tiff házba látogatnak előadásra, beszélgetésre vagy off programokra. A magyar könyvek közül a Komp-Press, a Polis, Kriterion valamint a Koinónia Kiadó könyveiből lehet válogatni, a román felhozatal iránt érdeklődők pedig a Nemira, Bibliothek illetve a Teatrul Azi kiadványai közül válogathatnak.

Műfaji szempontból széles a skála: elméleti könyvek, életrajzok, albumok, drámák és nem utolsó sorban színházi lapok is vásárolhatók. Egy-egy rendező, színész, drámaíró stb., aki feltűnik a fesztiválon és alkotásával hat ránk, tovább követhető könyv formájában is (pl. Andrei Șerban, Silviu Purcărete, Visky András stb).

Vasárnapig még egy könyvbemutatóra és egy lapbemutatóra is beugorhatunk: december 6-án, csütörtökön 12 órakor mutatják be az Egyetemi Klub teremben (az Emanuel de Martonne u. 1 szám alatt), magyar és román nyelven George Banu: A beszédtől az énekig c. könyvét, valamint vasárnap 15 órakor a Tiff házban a Játéktér színházi lap bemutatójára kerül sor.

Visky Anna

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.