Heti KönyvHírek: új irodalmi magazin, Aranyvackor díjkiosztó a Gyermekirodalmi Napokon és a Magyar Kultúra Napja

Sok izgalmas hír kereng a világhálón napjainkban, amely jobbnál-jobb kezdeményezéseket ígér az irodalom terén: új magazin, Kortárs Gyermekirodalmi Napok, főzz és olvass-blog, valamint a Magyar Kultúra Napja is január 22-én köszönt be. Az új évben tehát semmiképpen sem hiányozhat a lendület vagy az olvasási kedv, segítenek ebben a következő rövid hírek is:

Elindult az Irodalmi Magazin

Új, időszakos irodalmi kiadvány jelent meg a magyar folyóiratpiacon. A Magyar Napló kiadásában megjelenő Irodalmi Magazin célja a klasszikus szépirodalom népszerűsítése mai köntösben, és minden alkalommal különleges, exkluzív, egyedi tartalommal. Az első szám középpontjában a 110 éve született Illyés Gyula áll.

Forrás: litera.hu

Felolvasó maraton a Magyar Kultúra Napján

Ismét 24 órás felolvasó maratonnal ünneplik január 22-én a magyar kultúra napját Marosvásárhelyen. A cél ugyanaz idén is: ünnepé tenni a napot, amelyen százkilencven évvel ezelőtt Kölcsey Ferenc befejezte a Himnusz kéziratát. A felolvasáson ezúttal is nagy szerepet kapnak a marosvásárhelyi szerzők, akiknek népszerűsítéséről nem tettek le a szervezők, de idén kiegészítették a témakört, így a felolvasni vágyók az erdélyi magyar kortárs szerzők írásaiból is válogathatnak, valamint terítékre kerülnek az évfordulós erdélyi szerzők is.

Forrás: vasarhely.ro

Látó a négyzeten: kritikai sorozat indul a Látó Irodalmi Játékokon belül

Új sorozattal bővül a Látó Irodalmi Játékok: LÁTÓ² – Négyen két könyvről címen. A kritikai szándékkal elindított sorozat a kortárs szépirodalmi művek világában segít tájékozódási pontokat keresni. Kortársakat olvasni jó, de vajon mindenki tisztában van-e vele? Miért jó egy könyv, vagy miért rossz? Milyen egy jó könyv, milyen egy rossz?

Forrás: Transindex

Titi és Titti krumplija – főző-olvasó blog a Pagonynál

Január 8-án indult Vrábel Kriszta közreműködésével ez a rendkívül ötletes kezdeményezés, mely szerint a Pagonyos könyveket ezután nekik megfelelő receptekkel teszik érdekesebbé. Az első finomság, a Harmonika krumpli máris nagy érdeklődésre tett szert, ez a Titi a toronyház tetején c. könyvhöz kapcsolódik és nemcsak konyhai, hanem valódi történetek fűszerezését tartalmazza.

Forrás: Pagony

Aranyvackor 2013 díjkiosztó a Kortárs Gyermekirodalmi Napok keretében

A kétévente megrendezésre kerülő Aranyvackor-díj és pályázat célja olyan tehetséges írók és illusztrátorok felkutatása-megtalálása, akiknek a munkáiból mind képileg, mind tartalmilag igényes gyerekkönyv készíthető. A 2013. évi pályázat témája: MÍTOSZOK ÉS LEGENDÁK. A 2013-as Aranyvackor díjkiosztó ünnepségének és az Aranyvackor-kiállítás megnyitójának 2013. február 21-én a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum ad otthont, a Kortárs Gyermekirodalmi Napok keretében.

Forrás: http://aranyvackor.mgyke.hu/

Varázslatos mesevilág várja az érdeklődőket a SYMA csarnokban

Varázslatos mesevilág címmel látható nagyszabású, interaktív kiállítás a budapesti SYMA Rendezvényközpontban január 4. és 18. között. Az ingyenesen látogatható program keretében három alkalommal német nyelven mesél a látogatóknak Suse Weisse, az egyik legismertebb kortárs német mesemondó.

Forrás: kultura.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.