Elbűvölő

* * * ½   5 értékelés
Hitélet és teológia

Elbűvölő


Stasi Eldredge

A modern nő elvárások kereszttüzében hivatott megtalálni identitását, ezért a folyamatos megfelelési kényszernek engedve lassú önpusztításba kezd, vagy túlzott önmegvalósítási szerepet vállal. Az őszinte törekvések közepette észrevétlenül korlátok közé szorul a női mivolt, jóllehet Isten a kezdetektől fogva szabaddá tesz a szépség feltárására, a férfiszív megszelídítésére, majd az anyai szerep boldog megélésére. A könyv több, mint a női lélek puszta megismerése, a háromgyerekes lelkigondozó, Stasi Eldredge hiteles szavai (melyek férje, John Eldredge gondolataival egészülnek ki) személyes példákon keresztül válnak megindítóan bensőségessé.

Az Elbűvölőben sokféle nővel találkoztam: a lány, a menyasszony, az egyedülálló nő, az anya és az idős nő történetei elevenedtek meg benne. Együtt sírtunk és nevettünk, s míg összeértek gondolataink, rengeteget tanultunk egymástól.

Visky Anna, műsorvezető, Erdélyi Magyar Televízió

Amint azt a könyv Bevezetője mondja, a nőisséget ugyan egyetlen képlet sem tudja megragadni, a könyv alapfeltevése szerint mégis létezik valami lényegi, amivel Isten minden nőt megajándékozott. „Mindannyiunk szívében van valami, ami mély és igaz” – állítja Stasi. És az Elbűvölő ezt az univerzális női szívet reméli feltárni, meggyógyítani, kibontakoztatni és ünnepelni.

Lisa Ann Cockrel, FaithfulReader.com

Éva bukott lányaiként meg kell birkóznunk Isten eredeti szándékával. Vagy siránkozás, hiányérzet és magány lesz a vége, vagy megpróbáljuk életünk minden apró mozzanatát ellenőrzésünk alatt tartani, hogy elkerüljük az újabb sérüléseket… John és Stasi összeveti és szembeállítja a valóságot azzal, amit megélhetnénk, és megmutatja a gyógyulás mikéntjét az elesettségünket okozó sebeinkre. A szerzőpáros számtalan módon bátorít az Isten szándéka szerinti út megtalálására. A keresztény nőiesség olyan képét nyújtják, amellyel, ki merem jelenteni, még sohasem találkoztam, de amelyet megélni mindig is vágytam…

Janel Messenger – a Christian Woman’s Page szerkesztője

  • ISBN:: 978-973-165-071-5

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.