Erdélyi szerzők az idei Aranykönyv-versenyen

“Mindenkinek van kedvence” szlogennel immár ötödik alkalommal indította el a Libri az Aranykönyv-szavazást, amelyből kiderül, hogy az előző évben melyik könyvet forgatták a legszívesebben az olvasók. A magyar és a külföldi kötetekre külön öt-öt kategóriában: szépirodalom, szórakoztató irodalom, gasztronómia, gyermek- és ifjúsági irodalom, valamint ismeretterjesztés kategóriában várják a szervezők a szavazatokat – írja az MTI.

Az Aranykönyv első fordulójában, hétfőtől április 14-ig voksolhatnak az érdeklődők, és kategóriánként ötven kötetből választhatják ki az általuk legjobbnak ítélt tíz könyvet. A második fordulóban, április 15. és április 27. között már a legjobb tíz kötet közül voksolhatnak kedvenceikre az olvasók.

Az öt kategóriában összesen nyolc olyan könyvet találhatunk, amelyek erdélyi szerzők írtak vagy társszerzőkként működtek közre benne. Szépirodalom kategóriában ott van Muszka Sándor Sanyi bája, Tompa Andrea Fejtől s lábtól című könyve, Székely Csaba Bányavidék című drámatrilógiája, és Ugron Zsolna Erdélyi menyegző című kötete. Ugron Zsolna még egy könyvvel, a Hét évszak cíművel szerepel a Gasztronómia kategóriában.

Ugyancsak a Gasztronómiában versenyez a játékos megközelítésű tejbegrízrecepteket tartalmazó Tejbegríz, amelyben Balázs Imre József, Demény Péter, Markó Béla, Zágoni Balázs szövegei is szerepelnek. Gyermekirodalom kategóriában lehet a Balázs Imre József, Markó Béla és Méhes György-szövegeket tartalmazó, Érik a nyár című antológiára szavazni. Ismeretterjesztő kategóriában végül egy olyan, Veszteségből nyereség, nyereségből győzelem című kötet is szerepel, amelynek az egyik szerzője Böjte Csaba.

A szavazatokat a www.aranykonyv.hu és a Libri Facebook-oldalán várják a szervezők, de a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál ideje alatt a helyszínen is leadhatják voksaikat a látogatók. Egy személy csak egyszer szavazhat, a voksolás regisztrációhoz kötött. A kategóriák nyerteseit az Aranykönyv Díjátadó Gálán hirdetik ki április 27-én.

Erdélyi szerzők az idei Aranykönyv-versenyen bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. oláh márta hozzászólása:

    Tisztelt Kiadó!

    Már évek óta várom, hogy újra megjelenjen a könyv. Érdeklődnék, hogy mi módon juthatnék hozzá, mert Magyar földön nem kapható?

    Kérem szíves segítségüket!

    Üdvözlettel
    Oláh Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.