Az Erdélyi gyermekenciklopédia kapta a könyvvásár egyik Szép Könyv-díját


Zágoni Balázs és Kürti Andrea Erdélyi gyermekenciklopédia című könyve kapta a 20. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár egyik Szép Könyv-díját – írja a Koinónia Könyvkiadó Facebook-oldalán. A kiadónál megjelent kötet a gyerekirodalom kategóriában nyert.


“A Romániai Magyar Könyves Céh díját november 13-án, csütörtökön délelőtt adták át a könyvvásár megnyitóján. A díjjal járó oklevélen a szerzőkön kívül a tipográfus, Sütő Ferenc, valamint a könyvet elkészítő gyulai Dürer Nyomda nevét tüntették fel. Az Erdélyi gyermekenciklopédia jelen kötete a Mindennapi életünk alcímet kapta, a kötet fejezetei az erdélyi gyermek környezetét mutatják be a táplálkozási szokásoktól kezdve az öltözettel, az ünnepkörökkel kapcsolatos kérdésekig, a vallási és politikai alapfogalmakig” – olvasható a posztban.Néhány illusztráció a könyvből:

Itt érhető el néhány mintaoldal a könyvből, illetve Kürti Andi blogján még több illusztráció nézhető meg.


UPDATE: A művészeti könyvek és albumok kategóriában Részegh Botond és Dragomán György Bookart kiadónál megjelent könyve, az Erőtánc kapta a díjat, míg a szépirodalom kategóriában Hajdú Farkas-Zoltán Békebeli 1913 című kötetét díjazták, ami ugyancsak a Bookart kiadónál jelent meg.
Az ízelítő fotók Részegh Botond blogjáról származnak. Ott még többet is találni.Egyébként ez a három magyar vonatkozású könyv került be idén a Románia legszebb könyvei (Cele mai frumoase cărți din România) verseny döntősei közé is.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>