Heti KönyvHírek: színes programkínálat az ünnepek közeledtével

Karácsony közeledtével különféle programok közül választhatunk, mivel a következő héten könyvbemutatóra kerül sor Aradon, Kézdivásárhelyen és Kolozsváron is, részt vehetünk a Csángó-esten vagy a Koinónia Karácsonyon, de akár mesepályázatra is benevezhetünk.

Iana Matei De vânzare: Mariana, 15 ani (Eladó: Mariana, 15 éves) című könyvét mutatják be december 13-án, kedden, 18 órától a kolozsvári Cărturești könyvesboltban, a Iulius Mallban. Ez alkalomból a könyvhöz kapcsolodó fotókiállítás is nyílik. (Transindex)

December 13-án, kedden, Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Házban 18 órától mutatják be Fülöp (Könczei) Magdolna Háromszéki kerek erdő című kötetét. A könyv 739 nótaszöveget tartalmaz. (Transindex)

A Nemzeti Kisebbségkutató Intézet (ISPMN) és a Kriza János Néprajzi Társaság szervezésében kerül sor kolozsváron, december 13-án, 17 órától a Tradicionális kisebbségek – moldvai csángók című rendezvényre, amelynek keretében könyv- és dokumentumfilm-bemutatókra, előadásokra kerül sor, csángó népzenével és galuska-kóstolással fűszerezve. Helyszín: Kriza János Néprajzi Társaság, Croitorilor 15. (Transindex)

December 14-én, szerdán 17 órától kerül sor Koinónia Karácsony nevű rendezvényre a Kolozsvári Magyar Konzulátuson. Adventi éneklés és népi játékok színesítik a délutánt Both Zsuzsa előadásában. 
Bővebben a Koinónia Kiadó oldalán.

Kovács András Ferenc és Tompa Gábor Transsylván pót-depressziók című “kétbalkezes szonettkötetéről” Visky András beszélget a szerzőkkel szerdán, december 14-én 18 órától a Kolozsvári Állami Magyar Színház stúdiótermében. (Transindex)

December 15-én, csütörtök délután 17 órai kezdettel mutatják be Aradon, a Jelen Ház nagytermében Péter András és Réhon József Iskola a Kálvin János utcában című kötetét. A kötetről bővebben a Nyugati Jelen oldalán lehet olvasni.

Jövőre több kiadványt támogathat a Nemzeti Kulturális Alap, mert 2012-ben 11 milliárd forintból gazdálkodik. Bővebben az Új Könyvpiac oldalán.

Mesélj mindennap! címmel meseíró pályázatot hirdet felnőtteknek a Médiaunió. Január 8-ig lehet beküldeni a gyermekeknek szánt történetet tündérmese, tanmese, gyümölcsös mese, tréfás mese, modern mese, láncmese és állatmese formájában a palyazat@meseljmindennap.hu címre. Bővebben az Új Könyvpiac oldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.