Kincses Képeskönyv- Segesvár

* * * ½   3 értékelés
Album

Kincses Képeskönyv- Segesvár


Zágoni Bálint

A Kincses Képeskönyv sorozat negyedik darabja az egyik legszebb erdélyi szász város, Segesvár történetét mutatja be. Időutazásra hívunk, mely az őskortól napjainkig tart, és amelynek segítségével megismerheted a Nagy-Küküllő partján fekvő város történetének legfontosabb eseményeit és legérdekesebb lakóit. Megtudhatod, mi okozott fejfájást a Hegyi templom építőinek, mi a valóság a Drakula körül kialakult mondákból, és mit ábrázolnak azok a bábuk, amelyeket az Óratorony tetején láthatsz. Olvashatsz Michael von Melas hadvezérről, aki Napóleon serege ellen vezetett hadjáratot, vagy Hermann Oberthről, aki rakétákat tervezett. Megtudhatod, hogy hogyan veszett el a város Haller Gábor boroshordói miatt, mivel foglalkozott Segesvár fürdőmestere, illetve mit jelentett egykor a Scopationsfest a város fiataljai számára.

Igyekeztünk mindent a legpontosabban leírni és megrajzolni. Ez nem volt mindig könnyű feladat, hiszen sokszor a történész is – akár egy jó nyomozó – apró jelekből következtet rég letűnt épületekre vagy eseményekre. Éppen ezért előfordulhat, hogy újabb régészeti feltárások során olyan dolgok fognak előkerülni, amelyek megváltoztatják a Segesvár múltjáról alkotott képünket.

Azt szeretnénk, ha még jobban megismernéd és megszeretnéd a várost, ahol születtél, ahol élsz, vagy ahol épp csak átutazóban vagy, ahol először vagy már sokadszor megfordulsz. Reméljük, hogy a Kincses Képeskönyv elolvasása után már Te magad fogsz a város további kincsei után kutakodni. A könyv elsősorban általános iskolások számára íródott, de örömmel forgathatják kisebbnagyobb testvéreik, felnőttek és nagyszülők is, bárki, aki meg akar ismerkedni a város történetével.

Olvasgatás közben segítségedre lehet egy lexikon. A nehezebbnek vélt szavakat dőlt betűkkel szedtük, hogy tudd, ezek jelentését megtalálod a könyv végi szó- és névmagyarázóban.

Az alkotócsapat nevében kincsekben gazdag időutazást kíván, a szerző.

  • Illusztrálta: Jánosi Andrea

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.