Hóbucka Hugó a mókusoknál

* * *     13 értékelés
Mese

Hóbucka Hugó a mókusoknál


Demény Péter

Hogyan lehet egy hóembert szétszedni aztán összerakni? Melyik az a honlap, amelyről információk tudhatók meg a Hó és Hideg birodalmáról? Ki az örök rosszakaró, aki a mókusok között sem alszik? Mi Hóbucka Hugó kedvenc dala és ki az előadója? Mikor és hogyan térhet vissza a hóember hazájába? Mindezekre és más kérdésekre ebben a mesében találhatunk választ. “Internetező hóemberrel és zenét számítógépen hallgató mókuscsaláddal találkozhatunk Demény Péter könyvében. Miközben az otthonától távolra került Hóbucka Hugó történetét olvassuk, a gyermek hétköznapok örömeit és morgolódásait láthatjuk viszont, természetesen egy kicsit másképpen hiszen a mesében mindig minden kicsit másként van.” – (Balázs Imre József, költő,irodalomkritikus.)

“Az egész mese olyan szerethető és puha, mint a hóesés. Ez a könyv nem csak irodalmi szempontból remek, képi világa is különleges.” – (Sándor Csilla Mária, a Csodaceruza gyermekirodalmi folyóirat főszerkesztője)

A nyárban rekedt hóember története az 2009-es Aranyvackor pályázat megosztott első díjas meséjénekés illusztrációinak folytatása, mely egyben a szerző első önálló meseregénye.

  • Illusztrálta: Keszeg Ágnes
  • ISBN: 978-973-165-016-6

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.