Mesék Mátyás királyról, a Gutenberg Kiadótól


Három kötettel jelentkezett az erdélyi könyvpiacon az újonnan létrejött, csíkszeredai Gutenberg Könyvkiadó: Mátyás király meséit adták ki Benedek Elek, Jókai Mór és Móra Ferenc tolmácsolásában, Csillag István, Keszeg Ágnes és Mezey Ildikó illusztrációival. A kötetekbe virtuálisan bele is lehet lapozni a kiadó honlapján.

Tőzsér László kiadóigazgató azt nyilatkozta a sajtónak: a mesekönyvekhez saját kisfia kérése adta az ötletet, akinek hiába kerestek megfelelő, Mátyás királyról szóló kötetet a boltokban. A könyveket a három nagy mesemondó eltérő stílusa, illetve a három fiatal képzőművész illusztrációinak hangulata teszi egyedivé: az olvasó három különböző Mátyással ismerkedhet meg.


Az igényes kivitelezésű mesekönyveket nem csak gyerekek számára élvezet fellapozni: az ízes mondatokban megelevenednek a valószínűleg ismerős történetek, az illusztrációk pedig önálló képzőművészeti alkotásként is megállják a helyüket. A tavaly ősszel megszervezett 16. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron a köteteket a legszebb könyveknek járó második, harmadik és negyedik díjjal jutalmazták .

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>