Mesék Mátyás királyról, a Gutenberg Kiadótól

Három kötettel jelentkezett az erdélyi könyvpiacon az újonnan létrejött, csíkszeredai Gutenberg Könyvkiadó: Mátyás király meséit adták ki Benedek Elek, Jókai Mór és Móra Ferenc tolmácsolásában, Csillag István, Keszeg Ágnes és Mezey Ildikó illusztrációival. A kötetekbe virtuálisan bele is lehet lapozni a kiadó honlapján.

Tőzsér László kiadóigazgató azt nyilatkozta a sajtónak: a mesekönyvekhez saját kisfia kérése adta az ötletet, akinek hiába kerestek megfelelő, Mátyás királyról szóló kötetet a boltokban. A könyveket a három nagy mesemondó eltérő stílusa, illetve a három fiatal képzőművész illusztrációinak hangulata teszi egyedivé: az olvasó három különböző Mátyással ismerkedhet meg.

Az igényes kivitelezésű mesekönyveket nem csak gyerekek számára élvezet fellapozni: az ízes mondatokban megelevenednek a valószínűleg ismerős történetek, az illusztrációk pedig önálló képzőművészeti alkotásként is megállják a helyüket. A tavaly ősszel megszervezett 16. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron a köteteket a legszebb könyveknek járó második, harmadik és negyedik díjjal jutalmazták .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.