Bandi Kati

*         3 értékelés
Album

Bandi Kati


„Bandi Kati ruháiban az anyag, funkció és forma szerves egysége jut kifejezésre – írja a ma már Németországban dolgozó pályatárs, Garda Aladár László, akit Nagy Miklós Kund idéz a Bandi Kati-művészalbumhoz írt előszavában. A szerző kiemeli a művész családi indíttatását, azt, hogy a népművészet iránt elkötelezett Bandi Dezső iparművész lányaként már otthon kapcsolatba került a művészettel, ezen belül a népművészettel, a népi iparművészetben használt anyagokkal, motívumokkal, használati tárgyakkal.


A művész életpályájának bemutatása során kitér a kisebbségi sorban élő és alkotó művész, értelmiségi többletfeladataira, közösségi szerepvállalására – annak előnyeivel és hátrányaival együtt. A kötet hiánypótló, ugyanis művészeti életünk egyik kevésbé ismert szeletét – a textilművészetet, s ezen belül a divattervezést – mutatja be, egy jelentős alkotó életpályája és művészete bemutatása révén.

  • Sorozatszerkesztő: Banner Zoltán, Márton Árpád, Nagy Miklós Kund
  • Szerkesztő: Kozma Mária
  • Borító: Botár László
  • ISBN: 978-973-665-254-7

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>