Megválasztották a legszebb erdélyi magyar könyveket

Szépirodalom kategóriában Márton Evelin Szalamandrák éjszakái című könyve, míg a gyerekkönyvek között Fekete Vince Ahonnan a nagy-nagy kékség című kötete kapja idén a Romániai Magyar Könyves Céh Szép Könyv-díját. Mindkettő a Bookart Kiadó kiadványa. Művészeti könyvek és albumok kategóriában nem hirdetnek idén győztest.

 

 

A Szép Könyv-díjat a Romániai Magyar Könyves Céh alapította, és minden évben a Marosvásárhelyi Könyvvásár alkalmával adják át a céh kiadói által kiadott legszebb köteteteknek szépirodalmi könyvek, gyermekkönyvek, valamint művészeti könyvek és albumok kategóriában. Idén a beérkezett pályázó köteteket egy három tagú magyarországi zsűri értékelte.

 

Erdély egyetlen könyves díját november 12-én, szombaton a 22. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár 19 órától kezdődő gáláján adják át.

 

A Bookart Kiadót 2004-ben alapította Hajdú Áron, a könyvkiadás legnemesebb hagyományait követve, de nem riadva vissza a merész kísérletezéstől sem. Korábban már többször díjazták a kiadványaikat, romániai és nemzetközi szinten is bekerültek már a legszebbek közé.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>