Temetés este tízkor

* * * * ½ 10 értékelés
Novellák

Temetés este tízkor


Szabó Róbert Csaba

Ha egy történet elején, közepén vagy végén vagyunk, sohasem feledkezhetünk el a benne rejtve avagy látható módon működő szerelmi szálról. Képzeljünk el egy folyót, amin éppen átgázolunk. Ha figyelmen kívül hagynánk a rejtett örvényeket avagy a sodrás erősségét, azt sem éreznénk, hogy egyáltalán vízben állunk, nemhogy folyóban gázolunk.

Szabó Róbert Csaba harmadik novelláskötetében éppen így érhető tetten a szerelmi szálra vonatkoztatható oksági viszony. A történetek szereplői alighanem a testi szerelem bűvöletében avagy abból felocsúdva cselekednek, esetleg messziről visszatekintve értekeznek róla. Hol élesebben, hol egészen elrejtve, de ott kúszik, indázik a mindenre kiható, pusztító, máskor meg építő, az örvények és sodrások által mozgásban tartott szenvedély. A kötet egy rejtett lehetőségre hívja fel a figyelmet, azt követi nyomon novelláról novellára, hogy valaminek a kezdete hogyan válik végzetté, hogy hétköznapi érzések hogyan alakulnak sorsdöntő lépésekké, hogy a víz miben különbözik a folyótól.
  • ISBN:: 9786068351001
  • Borítóterv:: Birtalan Kölök Zsolt
  • Szerkesztő:: Láng Zsolt

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>