Heti KönyvHírek: gyermeknap, interjú Marék Veronikával és könyvtrailer pályázat

Könyves eseményekben gazdag a június eleje és ezt feltétlenül ki kell használni! Mosolyokat lehet összeszedni gyermeknapkor, jeles írókkal találkozni a kolozsvári Könyvhét alkalmával, de ha valaki inkább otthon maradna, annak is akad böngésznivaló: Marék Veronika interjúja vagy egy könyvtraileres pályázat…

Hatodik Gyermeknap

Hatodik éve szervezi meg június 2-án, szombaton az egész napos (10:00-20:00) gyermeknapi fesztivált Életfa Családsegítő Egyesület és a Szabadság napilap elkötelezett csapata. Olyan napot szeretnének varázsolni, amelynek élményeire szívesen gondolnak majd vissza a résztvevők. Csatlakozz Facebookon és a valóságban is!

Könyvkiállítás Ottlik Géza születésének 100. évfordulója tiszteletére

Május 31-ig még megtekinthető Kézdivásárhelyen, a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban az Ottlik Géza (1912-1990) születésének 100. évfordulója alkalmából szervezett könyvkiállítás. (NEM Tv)

Ünnepi Könyvhét – Egy korty könyv

Június 7-10 között kerül sor a 2. Kolozsvári Ünnepi Könyvhétre a Mátyás király szülőháza előtti téren. Több erdélyi és magyarországi kiadó kínálatából válogathatunk és tartalmas gyermek- illetve felnőttprogramokkal kedveskednek a szervezők. (unnepikonyvhet.ro)

Interjú Marék Veronikával

A Pagony.hu oldalán olvasható egy szép interjú Marék Veronikával, a Boribon házikója c. új gyermekkönyve kapcsán. (Pagony)

Reklámfilmes pályázat – Mit forgatsz a fejedben?

Ne csak gondolkodj, ne tétlenkedj! Ha filmet is forgatnál, készíts könyvtrailert, más néven könyvfilmet. A prae.hu általános művészeti portál könyvek előzeteseként szolgáló mozgóképi alkotások készítésére, illetve megrendelésre készített alkotások versenyeztetésére hirdet pályázatot. (prae.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.