Kiosztották az Aranykönyv díjakat: Kádár Annamária Mesepszichológiája is nyert

Hat kategóriában adták át szerda este az Aranykönyv díjakat a Budapest Music Centerben. A 2012-es év könyvkedvenceit kereső, közönségszavazáson alapuló megmérettetésre mintegy 330 ezer voks érkezett.

A Libri március elején indult szavazásán meglepő eredmények születtek, már az ajánló kör után kiestek olyan sikerkönyvek szerzői, akik egészen biztosan számítottak arra, hogy legalább a top 10-be kerülnek.

A Mindenki olvas szlogennel indított megmérettetésen a klasszikus irodalom kategóriában a külföldi művek közül az Animus Kiadó által 2012-ben újra megjelentetett Stieg Larsson-regény, A tetovált lány nyert, a magyar mezőnyben a Móra Könyvkiadó által tavaly újra kiadott Fekete István-klasszikus, a Tüskevár kapta a díjat.

Külföldi szépirodalom kategóriában díjat nyert Philippe Pozzo Di Borgo Életrevalók című regénye, amely a Sanoma Media Budapestnél látott napvilágot, a magyar könyvek közül Örkény István nemrég felfedezett regénye, a Palatinus Kiadónál megjelent Április kapta az elismerést.

A külföldi szórakoztató irodalom kategóriában az Alexandra Kiadó könyve, George R. R. Martin Sárkányok tánca című könyve nyert, a hazai kiadványok közül a Parlando Stúdió kötete, a S.Ö.R. – Shakespeare Összes Rövidítve kapta az Aranykönyv díjat.

A gasztronómiai könyvek közül az Alexandra Kiadónál megjelent Gordon Ramsay legjobb menüi című könyvre és Horváth Eszter Desszertőrült című kötetére szavaztak a legtöbben, ez utóbbi a Boook Kiadónál jelent meg.

A gyermek és ifjúsági kategóriában J. R. R. Tolkientől a Tolkien meséi című kötet, a Partvonal Kiadó könyve és Leiner Laura A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő című kötete – amely a Ciceró Könyvstúdió kiadványa – kapta a díjat.

Az ismeretterjesztő kiadványok mezőnyében Cesar Millan A kutya mint családtag című, a Gabo Könyvkiadónál megjelent kötet kapta az elismerést, a magyar könyvek közül Kádár Annamária a Kulcslyuk Kiadónál napvilágot látott Mesepszichológia című könyve érdemelte ki a díjat.

>>Mesepszichológia: a sárkányok néha megszelídülnek, de vajon a “helikopter szülők” is?

A közlemény idézi Kovács Pétert, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatóját, aki az Aranykönyv díjak kapcsán az olvasói visszajelzés fontosságát emelte ki. “Néha meg kell állni és értékelni az olvasói véleményeket, hiszen nekik, értük készülnek a könyvek” – hangsúlyozta.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.