Nagyváradi könyvek a Facebookon

A néhány héttel ezelőtti indulás óta már több mint 450 tagot tudhat magáénak a Nagyváradi könyvek nevű új könyvszakmai közösségi oldal, amihez bárki csatlakozhat. A tagok zöme nagyváradi, vagy Váradról elszármazottakból áll, de akadnak szép számmal olyanok is, akik bár nem helyiek, viszont kötődnek Szent László városához, s annak igen gazdag könyves múltjához.


Az oldal a teljesség igényével indult, hitvallása szerint olyan régi és új köteteket kutat fel, amelyekben szó esik Nagyváradról, de a váradi költőkről, írókról sem feledkeznek meg. Mindez a lajstrom persze egyben útmutatás is, hogy milyen hasznos kötetekkel töltsék fel házi könyvtárukat a váradiak, s a város szerelmesei. A Nagyváradi könyvek oldala ezért szívesen segít akár e könyvek beszerzésében is, mivel a szerkesztők tág könyvszakmai kapcsolatokkal rendelkeznek.

A Nagyváradi könyvek oldalán találkozhatott először a közönség annak a váradi vonatkozású történelmi kalandregénynek a beharangozójával is, ami hamarosan a polcokra kerül. Hogy melyik kötetről is van szó? Megtudhatják az oldalon barangolva.

Egy hét alatt több mint 20.000 embert és 370 megosztást ért el a Nagyváradi könyvek egyik Facebook bejegyzése. Az egyfajta váradi rekordnak számító elérés a Szent László városa Várad című 1992-ben kiadott legendás kötet ismertetése kapcsán generálódott, amelyben a Szent László szobor főtéri felállításáról is szó esett. Az olvasók körében tapasztalt nagy népszerűség valószínűleg a szoborállítás kapcsán kialakult óriási internetes összefogásnak is köszönhető.

közlemény

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.